Accessibility Tools

Skip to main content

Cóm escollir una assegurança de salut d'empresa: El que has de saber i valorar

Cóm escollir una assegurança de salut d'empresa: El que has de saber i valorar

En els darrers anys, la contractació d'assegurances de salut privades ha experimentat un important augment al nostre país, especialment arran de la pandèmia de COVID-19. Conscients de la vulnerabilitat de la salut i la importància de rebre atenció mèdica adequada, moltes persones han optat per assegurar-se per protegir-se davant de situacions imprevistes. Aquesta tendència també s'ha traslladat a l'àmbit empresarial, on cada cop més companyies ofereixen assegurances de salut als seus empleats com a part dels beneficis laborals. La cultura del benestar s'ha convertit en quelcom estratègic.

  

"Què saber abans d'escollir un pla de salut d'empresa"

 

Abans d'escollir un pla de salut d'empresa, és fonamental tenir en compte certs aspectes clau. En primer lloc, és important conèixer a fons la plantilla, incloent-hi la dimensió, les edats i si tenen família al seu càrrec. Això permetrà determinar si cal oferir facilitats perquè els empleats puguin incloure els seus familiars a l'assegurança. Realitzar una enquesta prèvia pot ser útil per conèixer l'interès dels empleats, però és important informar-vos sobre els avantatges de l'assegurança de salut abans de fer-la, per evitar respostes basades en desconeixement o preocupacions sobre qui pagarà l'assegurança.

 

“Avantatges”

 

A l'hora de presentar l'assegurança de salut a la plantilla, cal ressaltar els avantatges que ofereix. Alguns d'aquests avantatges inclouen la immediata adhesió al col·lectiu de salut sense aplicar la majoria de les carències presents a les assegurances individuals. A més, l'accés a proves mèdiques i intervencions pot ser més ràpid a la sanitat privada, evitant les llargues llistes d'espera de la sanitat pública. La telemedicina també es destaca com un avantatge, ja que permet als empleats accedir a consultes mèdiques, seguiment de patologies cròniques i altres serveis de salut a distància, les 24 hores del dia.

Un altre aspecte rellevant és l'estalvi que suposa per als empleats comptar amb una assegurança de salut col·lectiva d'empresa. En rebre un salari net líquid més gran gràcies a les exempcions tributàries, els empleats paguen menys impostos sobre la renda, cosa que representa un estalvi significatiu. Així mateix, les assegurances de salut col·lectives solen ser més econòmiques que les individuals, amb una reducció mitjana del voltant del 35%. A més, aquestes assegurances solen oferir cobertures innovadores i accés a segones opinions mèdiques d'especialistes reconeguts a nivell mundial.

 

“Què valorar d'una assegurança de salut d'empresa”

 

En valorar una assegurança mèdica d'empresa, és essencial examinar les cobertures i les especialitats cobertes. Cal parar atenció al quadre mèdic concertat, és a dir, els facultatius i els centres hospitalaris disponibles per als assegurats. A més, és important considerar si l'assegurança inclou copagaments, ja que, encara que redueixen la prima, poden resultar incòmodes per als empleats perquè han de pagar una part del cost cada vegada que utilitzen els serveis mèdics. D'altra banda, les assegurances de reemborsament permeten escollir lliurement els serveis sanitaris, encara que amb límits específics que cal tenir en compte.

És fonamental analitzar les especialitats i els serveis preventius inclosos, així com si té cobertura de malalties congènites. També és rellevant tenir en compte l'abast geogràfic de l'assegurança de salut. Si l'empresa té empleats que viatgen o treballen a diferents ubicacions, és important assegurar-se que l'assegurança ofereix cobertura en aquestes àrees.

A més, és recomanable avaluar la reputació i la solidesa de la companyia d'assegurances. Cal investigar el seu historial d’atenció al client, la qualitat dels serveis prestats i la rapidesa en la gestió de reclamacions. Llegir ressenyes i opinions d’altres clients pot proporcionar una visió més clara sobre l’experiència que es pot esperar.

Un altre aspecte que cal considerar és la flexibilitat de l'assegurança de salut. Les necessitats d'atenció mèdica poden canviar amb el temps, per això és important que l'assegurança ofereixi la possibilitat d'ajustar les cobertures d'acord amb les necessitats individuals o familiars. A més, l'opció d'afegir cobertures addicionals, com ara revisió mèdica, oftalmologia o medicina alternativa, pot ser un valor afegit per als empleats.

Per acabar, és recomanable comparar diferents opcions abans de prendre una decisió final. Hi ha nombroses companyies d'assegurances de salut al mercat, i cadascuna pot tenir característiques i preus diferents. Sol·licitar cotitzacions i fer una anàlisi comparativa de les opcions disponibles permetrà escollir la millor opció per a l'empresa i els seus empleats.

 

“Conclusió”

 

En resum, escollir una assegurança de salut d'empresa requereix una consideració acurada de diversos factors. Conèixer les necessitats dels empleats, ressaltar els avantatges de l'assegurança, analitzar les cobertures, avaluar la reputació de la companyia i comparar diferents opcions són passos clau per prendre una decisió informada. En proporcionar una assegurança de salut de qualitat, l'empresa demostra el seu compromís amb el benestar i la protecció dels seus empleats, cosa que pot contribuir a un ambient laboral més saludable i productiu.