Accessibility Tools

Skip to main content

7 Errors Comuns en Heretar

7 Errors Comuns en Heretar

Els 7 Errors Comuns que es cometen en Rebre una Herència

Quan es tracta d’heretar un patrimoni, els detalls importen. Aquí et mostrem com evitar els errors comuns i protegir el teu llegat.

 

1. No preveure les obligacions fiscals:

L'impost de successions pot ser una càrrega pesada pels teus hereus. Sovint, els propietaris patrimonials subestimen aquest cost. La clau és la planificació anticipada. Considera parlar amb un assessor financer sobre com les assegurances de vida poden ser utilitzades estratègicament per cobrir aquests impostos, assegurant que el teu llegat no es vegi reduït per obligacions fiscals inesperades.

 

2. Liquidació dels impostos fora de termini

Com a conseqüència d'aquesta falta de previsió sol ser habitual presentar la liquidació de l'impost sobre successions fora del termini de 6 mesos a comptar de la data de la defunció. Sens dubte, els esdeveniments posteriors a la mort d'un familiar proper desborden els hereus. Preveient-ho, es pot sol·licitar una pròrroga per a la liquidació, però aquesta sol·licitud s'ha de realitzar dins el termini de 5 mesos des de la data de la defunció. Els mateixos terminis s'apliquen a la liquidació de la plusvàlua municipal si s'hereta bens immobles.

 

3. Ignorar els Deutes Existents:

Els deutes del difunt poden sorprendre els hereus. Una planificació intel·ligent inclou la revisió dels deutes i la consideració d'una assegurança de vida per liquidar-los, protegint així els actius de l'herència. Una altra alternativa és acceptar una herència a benefici d'inventari, ja que limita la responsabilitat de l'hereu pels deutes del difunt. És a dir, l'hereu només respon dels deutes esmentats amb els béns de l'herència i no amb el seu patrimoni personal.

 

4. Acceptar l'herència sense avaluació:

Prendre decisions ràpides pot ser perjudicial. És crucial avaluar l'herència íntegrament, incloent-hi actius i passius, abans d'acceptar-la. Una assegurança de vida adequada pot ser una salvaguarda contra possibles passius ocults. Disposar o administrar una herència sense haver-la acceptat encara pot ser un error perquè aquests actes donen a entendre que es reconeix la quantitat heretada i, per tant, s'entendria com a acceptada l'herència.

 

5. No Comptabilitzar les Donacions Pre-Mortem:

Les donacions fetes en vida han de ser considerades a l'herència. Una gestió patrimonial efectiva, incloent l'ús d'assegurances de vida, pot ajudar a equilibrar aquestes transaccions i assegurar una justa distribució entre els hereus.

La col·lació de béns són les donacions  fetes en vida, que formaran part de l'herència i l'import de les quals es restarà de la part que hagi de rebre cada hereu. Sol·licitar els moviments bancaris de la persona difunta pot ser recomanable per detectar-la.

 

6. Desconèixer les Assegurances de Vida del Difunt:

Les assegurances de vida són eines poderoses a la planificació d'herències. És fonamental sol·licitar el certificat d'assegurances de vida de la víctima per entendre completament el panorama financer i utilitzar aquests recursos per manejar els impostos i altres obligacions.

 

7. Oblidar les Despeses Finals:

Els costos de la vetlla i altres despeses finals poden ser significatives. Una assegurança de vida dissenyada per cobrir aquestes despeses pot alleujar la càrrega financera dels hereus i permet que l'herència s'utilitzi com es pretenia.

 

Conclusió:

La planificació de l’herència és més que simplement distribuir actius. Inclou una avaluació curosa de les obligacions fiscals, deutes i altres factors financers. Les assegurances de vida són una eina essencial en aquest procés, proporcionant la tranquil·litat de saber que el teu llegat i els teus éssers estimats estaran protegits. Parla amb un expert en assegurances i planificació patrimonial per assegurar-te que la teva herència sigui manejada de la manera més eficient i beneficiosa possible.

 

A Dracma, comprenem la importància de protegir el teu llegat i assegurar el futur financer dels teus éssers estimats. Estem aquí per assessorar-vos personalment i trobar l'alternativa idònia a la vostra assegurança de vida, garantint que la vostra planificació patrimonial reflecteixi els vostres desitjos i necessitats úniques. Contacta'ns avui per descobrir com et podem ajudar a prendre les decisions més informades i beneficioses per a tu i la teva família.

Recorda, la tranquil·litat i la seguretat no és una destinació, és un camí.

Font: Arag