Accessibility Tools

Skip to main content

El tàndem de la Ciberseguretat i la Ciberassegurança

El tàndem de la Ciberseguretat i la Ciberassegurança

El tàndem de la Ciberseguretat i la Ciberassegurança son les dues cares de la moneda de la Protecció Empresarial

En un món empresarial cada cop més digitalitzat, la ciberseguretat ha esdevingut un pilar fonamental per a la protecció d'actius digitals. Tot i això, en aquesta era d'amenaces cibernètiques en constant evolució, la ciberseguretat per si sola no és suficient. Aquí és on entren en joc la ciberassegurança, formant un tàndem amb la ciberseguretat per oferir una protecció empresarial completa.

 

La Realitat de la Ciberseguretat a les Empreses

Segons un recent article de Jesús de les Cases a "Expansión", en què donava a conèixer un resum de l'Informe Accenture, set de cada deu CEOs a Espanya estan preocupats per la seva capacitat per manejar ciberatacs. Tot i que la majoria reconeix la importància de la ciberseguretat, un sorprenent 63% admet que no la integren des del principi a les seves estratègies comercials. A més, hi ha una tendència a subestimar els costos d'un ciberatac en comparació dels d’implementar mesures de seguretat adequades quan les tendències clau per aquest 2023, que s’acaba, han estat l’augment d’atacs Ransomware, augment de la seva freqüència, l’augment del cost de la no detecció, major exposició pública i augment dels pagaments de rescat.

 

El Paper de la Ciberassegurança

Mentre que la ciberseguretat s'enfoca a prevenir i mitigar atacs, la ciberassegurança ofereix una xarxa de seguretat financera quan passa l'inesperat. Aquestes assegurances cobreixen una varietat de costos associats amb ciberatacs, incloent-hi la recuperació de dades, responsabilitats legals, i danys a la reputació. A més, en un entorn regulat com el GDPR, la ciberassegurança pot ser crucial per cobrir les sancions i els costos legals associats amb violacions de dades.

 

Integració de Ciberseguretat i Ciberassegurança

Les empreses més resilients són aquelles que integren la ciberseguretat i la ciberassegurança en la seva estratègia des del començament. Això no només millora la capacitat de resposta davant d'incidents, sinó que també transmet confiança a clients, inversors i socis. L'adquisició d'Innotec-Security  per part d'Accenture és un exemple de com les empreses estan reforçant les seves capacitats en ciberseguretat, cosa que alhora pot influir en la cobertura i els costos de la ciberassegurança.

 

Conclusió

En conclusió, la ciberseguretat i la ciberassegurança s'han de veure com dos components complementaris d'una estratègia de protecció empresarial. Mentre que la ciberseguretat treballa per prevenir i mitigar riscos, la ciberassegurança ofereix una protecció financera essencial contra les conseqüències dels atacs. Junts formen una defensa robusta en un paisatge digital cada cop més complex i amenaçador.

Explorar com una ciberassegurança pot enfortir la resiliència del negoci, no ha de ser un objectiu inabastable, a Dracma podem ajudar-te a assolir-lo. Contacta'ns per a una consulta personalitzada i descobreixi com podem adaptar una proposta de ciberassegurança a les necessitats específiques de la teva empresa

Font Expansión artícle “El 70% de los CEOs españoles duda de su resiliencia ante ciberataques” 15.11.23 Jesús de las Casas