Accessibility Tools

Skip to main content

Ciberseguretat el 2023: Tendències i Estratègies per a Empreses

Ciberseguretat el 2023: Tendències i Estratègies per a Empreses

Introducció

Al món empresarial actual, la ciberseguretat ha deixat de ser una opció per convertir-se en una necessitat. Amb l'augment dels atacs cibernètics i el canvi a les tàctiques dels ciberdelinqüents, és crucial estar al dia amb les últimes tendències i solucions. Gràcies a Agers, he tingut accés a un informe exhaustiu d’Allianz Commercial  que dóna llum sobre les tendències en ciberseguretat per al 2023. En aquest article, desglossaré les conclusions clau i oferiré recomanacions pràctiques per a les empreses.

 

Tendències Clau per al 2023

1. Augment en Atacs de Ransomware

L'informe indica un increment preocupant en atacs de ransomware. Els ciberdelinqüents estan adaptant els seus mètodes, ara enfocant-se més a les cadenes de subministrament i en extorsions més sofisticades.

2. Velocitat dels Atacs

El temps mitjà per dur a terme un atac de ransomware ha disminuït dràsticament, caient de 60 dies el 2019 a tan sols 4 dies el 2023.

3. El Cost de la No Detecció

Si una bretxa cibernètica no es detecta a temps, el cost de gestionar-la pot ser fins a 1.000 vegades més gran que si es detecta i conté ràpidament.

4. Major Exposició Pública

L'informe mostra un augment en la proporció de bretxes cibernètiques que es fan públiques, passant del 60% el 2019 al 85% el 2022.

5. Pagament de Rescats

El nombre d'empreses que opten per pagar un rescat ha augmentat del 10% el 2019 al 54% el 2022.

 

Recomanacions

Prioritzar la Detecció Primerenca

Les eines de detecció i resposta primerenques són més crucials que mai. La inversió en aquestes tecnologies pot estalviar les empreses milions en costos de recuperació.

Mantenir-se Actualitzat

Els mètodes dels ciberdelinqüents estan en constant evolució. Les empreses han de mantenir-se actualitzades amb les darreres tàctiques, inclosa la manera com els atacants estan utilitzant la intel·ligència artificial per dur a terme atacs més efectius.

Entendre la Cadena de Subministrament

Atès que els atacants estan apuntant cada cop més a les cadenes de subministrament, és vital per a les empreses entendre la seva pròpia cadena i com es poden mitigar els riscos associats.

 

Conclusió

Al paisatge cibernètic en constant canvi, la informació i la preparació són clau. Gràcies a la col·laboració amb Agers, podem accedir a informes com el d'Allianz Commercial per mantenir-nos un pas per davant dels ciberdelinqüents. En aquest món digital, un enfocament proactiu de la ciberseguretat no és només intel·ligent, és essencial.

Si voleu més informació o assessorament sobre com protegir la vostra empresa a l'entorn digital, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

 

? Fonts: Informe d’Allianz Commercial, facilitat per Agers el 31 d'octubre del 2023