Compromesos amb la Solidaritat i la Inclusió
A Dracma, entenem que la nostra missió com a empresa va més enllà de la gestió de riscos i la protecció dels actius de les persones i empreses. Creiem fermament en la responsabilitat social i en el poder de la solidaritat per transformar la vida de les persones. Per aquest motiu, aquest any, ens sentim profundament orgulloses d’haver recolzat la Nit Solidària del Rotary Club de Vilafranca del Penedès i de sumar-nos a aquesta causa tan significativa en favor de la Fundació l'Espiga.
La Fundació l'Espiga: Un Far de Dignitat i Inclusió
La Fundació l’Espiga representa un pilar fonamental per a moltes famílies de les comarques de l’Alt i Baix Penedès i del Garraf, que conviuen amb la diversitat funcional. Aquesta entitat treballa incansablement per oferir serveis d’atenció especialitzada que abracen tant l’àmbit educatiu com l'assistencial, assegurant que les persones amb diversitat funcional tinguin accés a les mateixes oportunitats que qualsevol altra persona. La seva missió no és només assistencial, sinó que impulsa la inclusió real, garantint que cadascú pugui desenvolupar al màxim les seves capacitats i integrar-se plenament a la societat.
Des del 1991 que es va constituir no s’ha aturat de donar suport a serveis de desenvolupament infantil precoç, necessitats educatives especials, centres de dia, acollida residencial, rehabilitació, accés al món laboral i millora de la qualitat de vida de les persones cuidadores.
Què és la discapacitat o millor dit la diversitat funcional? És la condició d’aquella persona que té una funció, física o mental limitada respecte de la mitjana de la població o anul·lada. Des de el Fòrum de Vida Independent que neix el 6 de febrer del 2005 davant la necessitat de fer un treball de difusió de la Filosofia de Vida Independent a Catalunya i poder crear projectes de vida independent, el terme diversitat funcional ha començat a utilitzar-se i pretén substituir al de discapacitat per considerar-se menys pejoratiu que de discapacitat o minusvalidesa i anar cap una terminologia no negativa i no rehabilitadora sobre la diversitat funcional.
Segons Jenny Morris la Filosofia del Moviment de Vida Independent es basa en quatre pilars:
- Tota vida humana té el mateix valor;
- Tothom, independentment de la seva diversitat funcional, és capaç de realitzar eleccions;
- Les persones amb diversitat funcional ho són per la resposta de la societat a la diferència física, intel·lectual i sensorial i, tenen dret a exercir el control de les seves vides;
- Les persones amb diversitat funcional tenim dret a la plena participació en la societat.
En un moment en què la societat reclama més que mai compromís amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats, el suport a la Fundació l'Espiga és crucial. Les seves iniciatives estan transformant vides, trencant barreres i oferint a persones i famílies la possibilitat de viure amb dignitat i autonomia.
Des de Dracma, compartim els seus valors de dignitat, inclusió i igualtat d’oportunitats per a tothom, especialment per a aquelles persones que viuen amb diversitat funcional. Conscients de la importància d’aquesta entitat i del seu impacte positiu en tantes famílies, per a nosaltres, participar en aquest esdeveniment va ser molt més que un acte de presència; va ser un compromís amb la comunitat i una mostra de la nostra solidaritat amb les causes que realment fan un món més inclusiu i igualitari. Estem convençudes que, amb l’esforç col·lectiu de totes les persones que ens hi sumem, podem ajudar la Fundació l'Espiga a continuar millorant la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, a fomentar la seva autonomia i a garantir que la inclusió social sigui una realitat.
A Dracma i a Martin y Cachón Insurance Broker, la responsabilitat social és una extensió del nostre compromís amb els clients, amb el territori i amb el benestar comú. És per això que, amb orgull i convicció, col·laborem amb la Fundació l'Espiga, sabent que junts podem marcar la diferència.
Al final del sopar solidari la recaptació feta durant la Marató solidària retransmesa per Penedès Televisió va suposar 32.000€, diners recaptats mitjançant al compte de bizum cedit per la Fundació Pinnae fins el dilluns 30 de setembre i per les transferències al compte corrent solidari que es mantindrà obert tot l’any.
Gràcies a totes les persones que es van sumar i van respondre a la crida en pro de l’Espiga, sense vosaltres res seria igual.
Si no vas assistir al sopar encara estàs a temps de col·laborar fent la teva donació espontània al compte solidari ES82 2100 0033 1302 0146 8045
L’import a entregar a la Fundació l’Espiga es veurà incrementat pel resultat del propi sopar i el del sorteig d’un viatge a Paris juntament amb deu sopars per deus parelles a deu restaurants de l’entorn del Penedès del que podem dir que es van vendre números per valor de 4.020€.
Et convidem a sumar-te a aquesta iniciativa, perquè cada gest de solidaritat compta i té un impacte directe en la vida de les persones.
Dracma i Martin y Cachón Insurance Broker: Protegint persones, empreses i el futur de la nostra comunitat.
Maria Torra