Accessibility Tools

Skip to main content

Activitats recreatives per a una vida laboral saludable

Activitats recreatives per a una vida laboral saludable

La importància de les activitats recreatives per a una vida laboral saludable

Al món empresarial actual, la salut i el benestar dels empleats són fonamentals per a l'èxit i la productivitat. Incorporar activitats recreatives i esportives pot millorar significativament la qualitat de vida de l’equip, reduir l’estrès i fomentar un ambient laboral positiu. A continuació, explorem com aquestes activitats poden ser integrades a l'entorn laboral i els beneficis que ofereixen. Què son les activitats recreatives?

Les activitats recreatives són aquelles que es fan voluntàriament durant el temps lliure per relaxar-se i gaudir. Aquestes inclouen activitats físiques, jocs de taula, manualitats, esdeveniments culturals i activitats de relaxació. Es fan per plaer i sense la pressió de complir amb obligacions laborals o personals. Durant un temps lliure no remunerat. De forma individual o comunitària podent ser competitives espontànies o organitzades. A l'aire lliure o en espais tancats.

Beneficis de les activitats recreatives

 1. Millora de la salut física: Activitats com a esports, senderisme o ioga ajuden a mantenir un bon estat físic, millorant la coordinació, flexibilitat i resistència. Incrementen la capacitat de rendiment i el desenvolupament d’activitats físiques.
 1. Reducció de l'estrès: Participar en activitats recreatives permet desconnectar de les preocupacions diàries, reduint els nivells d'estrès i d'ansietat i gaudint de moments agradables.
 1. Foment de la socialització: Aquestes activitats promouen la interacció entre companys, enfortint les relacions interpersonals i creant un ambient laboral més cohesionat i inclusiu.
 1. Beneficis psicològics: En fer alguna cosa que els apassiona i se'ls dona bé, augmenten la satisfacció personal, l'autoestima i la confiança en un mateix fomentant l'acció en la presa de decisions.
 1. Prevenció de problemes de salut: Mantenir un estil de vida actiu i equilibrat prevé malalties cròniques i millora la qualitat de vida i ajuda a mantenir o restablir la salut.
 1. Beneficis socials: Afavoreix la cultura d'equip reforçant la participació dins la comunitat i la qualitat de les relacions personals.

 

Actividades recreativas

Tipus d'activitats recreatives recomanades

 • Esports recreatius: Futbol, ​​bàsquet, pàdel o qualsevol esport que no sigui de competició
 • Jocs de Taula: Escacs, dòmino, dames, cartes franceses, cartes espanyoles, sudokus, mots encreuats, …
 • Activitats a l'aire lliure: Excursions, rutes de senderisme o natació a la natura.
 • Activitats artístiques i manuals: pintura, ceràmica o manualitats.
 • Esdeveniments culturals: Assistir a concerts, obres de teatre, dansa o exposicions.
 • Relaxació i benestar: Ioga, meditació o massatges.

 

Implementació a l'entorn laboral

 1. Organització d'esdeveniments esportius: Tornejos interns d'esports com el futbol o el pàdel.
 1. Tallers de benestar: Sessions de ioga o meditació durant la setmana laboral.
 1. Excursions i activitats a l'aire lliure: Sortides trimestrals per a activitats com a senderisme.
 1. Espais d'esbarjo: Zones dins de l'oficina per a jocs de taula o activitats artístiques.

 

Com es complementa una assegurança de salut col·lectiva

En un entorn laboral, a més de promoure activitats recreatives, contractar una assegurança de salut col·lectiva per als empleats és crucial. Aquest tipus d'assegurança no només cobreix les necessitats mèdiques, sinó que també incentiva la prevenció i el benestar general. Una assegurança de salut adequada assegura que els empleats rebin l’atenció necessària i es mantinguin saludables i motivats.

En conclusió, integrar activitats recreatives i esportives a l'entorn laboral és una inversió en la salut i el benestar dels empleats, que a llarg termini es tradueix en una major productivitat i satisfacció laboral. A més, donar suport a aquestes iniciatives amb una bona assegurança de salut col·lectiva proporciona una cobertura integral, garantint un entorn de treball saludable i feliç.

Font: DKV Quiero cuidarme