Accessibility Tools

Skip to main content

OVERBOOKING Imprevist habitual al volar en vacances

OVERBOOKING Imprevist habitual  al volar en vacances

 Ja dèiem al nostre article anterior que quan fem vacances acostumem a escollir els mateixos dies que la majoria.

Ja sigui per Nadal, Setmana Santa oa l'estiu, les vacances són sinònim de viatges i les seves conseqüències. No sempre els viatges surten com els havíem planejat, normal, però els imponderables que no depenen de nosaltres succeeixen i ens ho acaben de fer malbé.

Per viatjar cal comptar amb els imprevistos dels transports a aerolínies.

Les Vagues de pilots o de controladors aeris, les més habituals. Però no comptem amb les equivocacions i els errors als seients d'un avió.

L'overbooking, que no deixa de ser una petita estafa, es tracta de la sobre venda de bitllets pel nombre de seients de què disposa l'avió. 

Què passa si no pots agafar el teu vol per overbooking?

Saps quins drets tens pel temps i els diners que t'han fet perdre?

Després de preparar un viatge molt esperat i haver coordinat l'estada en una destinació llunyana, ja sigui per lleure o per feina, arribes a l'aeroport i us informen des de l'aerolínia que no podeu embarcar perquè hi ha overbooking, i que no podeu iniciar el vostre viatge.

Ja et pots enfadar que, davant la manca d'espai a l'avió, no et permetrà entrar per molt que hi insisteixis. Paciència és el que diria jo has de tenir. Doncs a partir d'aquell moment comencen les hores de reclamació i de persecució, amb la pèrdua de temps i diners que et comporta. 

Què puc fer si no em permeten embarcar per overbooking?

L’aerolínia té l’obligació de preguntar si hi ha voluntaris disposats a renunciar a embarcar a canvi d’una contraprestació, que seria pactada amb la companyia.

En cas que el teu vol fos imprescindible per qüestions d'urgència, és important que el recordis per exigir que el plantegin als passatgers ja embarcats.

Si t'has quedat sense agafar el vol, tens dret a rebre una assistència adequada per cobrir totes les despeses derivades d'aquest fet com proporcionar-te el menjar i la beguda necessària, dues trucades telefòniques i, en cas que ho necessitis, allotjar-te. També, el transport des de l’aeroport a l’allotjament. És molt semblant com pots comprovar amb el que vam dir de la vaga de pilots. (posar l’enllaç de l’article de la Vaga d’estiu)

La companyia aèria t'ha de facilitar mitjans per poder arribar com més aviat millor al teu destí final o en una data -posterior- que et vagi bé. Si ja no us interessa fer aquest viatge, la companyia us ha de fer un reemborsament del vostre bitllet dins d'un període de set dies següents.

La companyia pot compensar econòmicament el fet de no poder volar per overbooking. L'import es valora en funció del retard que hagis patit, la distància del teu vol i si la destinació es troba a la Unió Europea –o no–, però la penalització pot ser de 250€ fins als 600€.

Encara que hagis decidit viatjar amb tren o vaixell, tens els teus drets com a consumidor i que la companyia ha de compensar adequadament.

Les denegacions d’embarcament per overbooking també poden ser reclamades davant l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) si l'aerolínia no les atenen com cal i no indemnitzen pels perjudicis patits.

A banda de l'overbooking, també preocupa posar-se malalt. No tots els països cobreixen una assistència sanitària gratuïta o assumible per a les butxaques. Perquè no ens trobem en una situació de desemparament el millor és comptar amb una assegurança d'assistència en viatge  que ens proporcionarà tranquil·litat i actuarà davant de qualsevol inconveniència o contratemps sigui quina sigui la causa: posar-se malalt, retard en el viatge, pèrdua de serveis contractats, danys al viatge o despeses d'anul·lació.

Si vols tenir informació a qualsevol hora del dia, sobre la protecció que podries tenir en un viatge, quines alternatives podries tenir i si vols contractar la teva assistència en el proper viatge que facis, entra en aquest enllaç VIATGE ONLINE. Estem al teu costat.

Si el que passa és que viatges sovint per temes de negocis i de l'empresa et convé una altra classe de protecció i te la donem a Secure Business Travel. Demana’ns informació.