Accessibility Tools

Skip to main content

Cardiopaties congènites i oncològiques de nenes i nens

Cardiopaties congènites i oncològiques de nenes i nens

Una malaltia congènita és aquella que és present des del naixement del nadó i pot ser transmesa pels progenitors o no. Moltes d'aquestes malalties tenen una base genètica, però d'altres poden ser degudes a factors ambientals, com ara l'exposició de la mare a certs fàrmacs, substàncies tòxiques o infeccions durant l'embaràs. Es calcula que hi ha més de 4.000 malalties congènites que poden ser des de processos lleus fins a afectacions greus que poden afectar més d'un òrgan o sistemes.

Cardiologia, medicina esportiva, i oncologia pediàtrica unides, per millorar la vida dels nens afectats per cardiopaties.

La Fundació CORS UNITS liderada per reconeguts especialistes amb el suport de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, proporciona atenció rigorosa a infants en els que el seu cor necessita vigilància i seguiment periòdic precís, a partir del diagnòstic del seu cardiòleg de referència.

Promouen l’exercici físic controlat en tots aquells nens i nenes amb cardiopaties congènites i oncològics per millorar la seva qualitat de vida i evitar problemes d’exclusions no justificades.

El Rotary Club Internacional es la xarxa mundial que s'esforça a construir un món on les persones s'uneixen i prenen acció per crear un canvi continu, valoren la diversitat i elogien les aportacions de ciutadans de totes les procedències, sigui quina sigui la seva edat, ètnia, raça, color, facultats, religió, estatus socioeconòmic, cultura, sexe, orientació sexual i identitat de gènere.

Es valen de la seva perspectiva multidisciplinària per afrontar els desafiaments des de diversos punts de vista. Posen el lideratge i l'experiència professional al servei dels altres per solucionar problemes socials.

Dins de les causes per les que es preocupa, El Rotary Club Vilafranca, en particular, s'enfoca en dues accions destacades: premiar els tres millors estudiants de selectivitat amb una estada a un camp d'estiu internacional i organitzar la "Nit Solidària", esdeveniment festiu i solidari i obert a tothom, a favor de causes que majoritàriament són la salut i els infants.

Des del 2005, setze han estat les nits en què un sopar ha reunit persones mogudes per la solidaritat cap als altres.

Causes, presentades per fundacions de reconeguda trajectòria, han rebut del seu pas pel Casal La Principal, escenari de l’esperada cita anual, més de 570.000€. Projectes com la Lluita contra les mines antiPersona, el Càncer infantil, l'Alzheimer, per persones amb Atròfia Muscular Espinal, discapacitats, Síndrome de Rett, salut mental, Joan Petit, nens malalts de càncer, afectades pel càncer infantil, per Càritas, RESSO Recursos Socials Solidaris i l’ambulància per la Creu Roja.

El passat divendres 19 de maig es va dur a terme el 16ena edició a favor de la Fundació CORS UNITS, per un nou espai de control cardiopulmonar per a nens a l’Hospital Sant Joan de Déu.

No es tracta de caritat ni de compassió, es tracta de solidaritat de les persones a favor d’allò on el sector públic no arriba.

Es d’agrair totes les aportacions, però en especial la dels alumnes de l'escola d'art i diseny Arsenal, que donen obres úniques inspirades en la tasca solidària, així com tots els assistents que omplen de goig aquest esdeveniment al CASAL la Principal.

És per a Dracma, un any més, un plaer col·laborar per una causa que ajudi a investigar o recolzi amb mitjans a persones que tenen problemes de salut i més encara quan es tracta de malalties congènites i oncològiques de nenes i nens, de la mà del Rotary Club Vilafranca.