Accessibility Tools

Skip to main content

A partir del 2024 viatjar al Regne Unit requerirà un permís electrònic

A partir del 2024 viatjar al Regne Unit requerirà un permís electrònic

El Regne Unit començarà a exigir a partir de 2024 als visitants provinents d'Espanya i tots els països que no necessiten visat d'entrada, inclosos els de la Unió Europea, que obtinguin prèviament l'Autorització Electrònica de Viatge.

A partir del 25 d'octubre els visitants de Catar se'ls exigirà el permís electrònic abans de viatjar, una condició que s'estendrà en 2024 a tots els països de la UE.

L'Autorització Electrònica de Viatge (ETA) serà necessària per a turisme, visites de negocis i estudiants l'estada dels quals al país vagi a ser menor a sis mesos.

El Govern britànic no ha fet públic ara com ara el cost que tindrà la seva autorització electrònica, que tindrà una validesa de dos anys i servirà per a múltiples entrades al país.

Per a sol·licitar el permís, serà necessari enviar a través d'una web o una aplicació una fotografia que permeti a les autoritats registrar dades biomètriques, i respondre algunes preguntes sobre els motius del viatge. El Govern britànic estima que les autoritzacions s'expediran en uns tres dies laborables, encara que espera que la majoria d'elles rebin llum verda abans d'aquest termini.

No es preveu incorporar excepcions per a facilitar viatges de negocis imprevistos en cas de no comptar amb una autorització electrònica d'entrada en vigor.

En canvi, els qui no necessitaran sol·licitar autorització d'entrada seran els europeus que residien al país abans del Brexit i comptin amb l'estatus de "assentat permanent" al Regne Unit, ni els residents legals a Irlanda.

La UE, per part seva, preveu posar en marxa així mateix en 2024 el Sistema Europeu d'Informació i Autorització de Viatges (ETIAS), que obligarà als britànics i turistes de països exempts de visat a pagar 7 euros per un permís previ d'entrada que tindrà una validesa durant tres anys.

 

Font:  Viajar al Reino Unido requerirá permiso electrónico a partir de 2024