Accessibility Tools

Skip to main content

CONDUCTES A EVITAR QUAN VIATGES A L’ESTRANGER

CONDUCTES A EVITAR QUAN VIATGES A L’ESTRANGER

Quan es viatja sovint, per feina, pensem que ja coneixem tots els detalls del país que visitem, però de vegades podem estar equivocats i tenir desagradables sorpreses per les quals haver de respondre davant d'autoritats o fins i tot en un jutjat.

Però si anem acompanyats d'altres persones, el risc augmenta perquè no tots estem igual d'informats ni actuem amb la cautela deguda.

Alguns exemples:

➡️ Beure alcohol als EUA

➡️ Relacions sexuals fora del matrimoni als Emirats Àrabs

➡️ Portar paquets de xiclets a la maleta a Singapur

➡️ Canviar euros per la moneda del país a Romania

➡️ Donar de menjar als ocells a Venècia

➡️ Encendre una cigarreta a Bhutan

Si vols saber per què, segueix llegint doncs desgranaré l’article que Cristina González Nájar, advocada d'Arag ha publicat.

Beure alcohol als EUA

No tots els estats són iguals, però tenen normes molt estrictes per a les begudes alcohòliques. Una persona menor de 21 anys no es permet beure ni cervesa, ni vi, ni qualsevol altra beguda alcohòlica, ni tan sols si ho fa acompanyat d'un adult o casa seva.

Recordo, que fa anys la meva filla em va explicar el que va succeir quan va estar a Califòrnia un estiu, durant una festa en una casa i algú se li va acudir delatar-los. Van patir l'aldarull de veure's envoltats de cotxes de policia, amb megàfons demanant sortissin amb les mans enlaire, quan els nois amagaven la beguda perquè no fos descoberta i confiscada. Per sort, algú va tenir la gentilesa de mediar pels nois i treure-li importància en no trobar la beguda, que amb molta rapidesa havien amagat. Un bon ensurt que els va deixar sense ganes de tornar a provar alcohol la resta de l'estiu.

Tampoc està permès, en determinats estats, beure alcohol al carrer o de manera visible a zones públiques. Aquí, l'edat ja no importa. La informació ve de la Federal Trade Comission, que és l'agència de protecció al consumidor als Estats Units.

Relacions sexuals fora del matrimoni als Emirats Àrabs

No havíeu reservat mai una habitació d'hotel fent-vos passar per matrimoni, quan encara festejàveu de joves? Jo sí. Era en una època en què estava mal vist anar com a parella i la relació matrimonial era gairebé obligatòria. Doncs bé, això ja no és així al nostre país, des de fa anys per sort, però en altres encara continua sent un problema. A Abud Dabi i altres països dels  Emirats Àrabs, inclosos Dubai, s'aconsella evitar compartir habitació d'hotel amb algú de sexe oposat si no estan casats o són familiars propers perquè és il·legal mantenir relacions sexuals fora del matrimoni.

Portar paquets de xiclets a la maleta a Singapur

El Govern de Singapur informa que és il·legal viatjar amb paquets de xiclets a la maleta. El motiu és que la venda de xiclet està prohibida i si descobreixen més de dos paquets pots enfrontar-te a fortes sancions econòmiques o fins i tot penes de presó.

Així que si tornes a Singapur, millor calmar els nervis amb altres remeis com és la música, jugant un solitari o al Sudoku, però no portis caixes de xiclet a la maleta.

Canviar euros per la moneda del país a Romania

Encara hi ha països de la Unió Europea que no usen l'euro com a moneda de canvi. Aquest és el cas de Rumania que té la seva pròpia moneda el leu. És preferible anar amb el canvi realitzat des del teu país d'origen, encara que podràs canviar a l'aeroport, als hotels o oficines de canvi oficial i bancs. Abans de res, no se t'acudeixi canviar al carrer si no vols tenir problemes amb la justícia ja que està totalment prohibit.

Donar de menjar als ocells a Venècia

No a tot arreu donar menjar als ocells està ben vist. Els ocells com més se'ls alimenta més proliferen i fan malbé mobiliari urbà i patrimoni arquitectònic, a més de ser portadors de malalties. A Venècia ho tenen clar. Les sancions que et poden caure per alimentar coloms a Venècia pot arribar a costar-te 500 euros.

Encendre una cigarreta a Bhutan

Hi ha països amb fortes restriccions sobre el consum del tabac. Un és Bhutan on està prohibit comprar i vendre cigarretes. Si ets fumador has de saber que com a màxim et permeten portar 200 cigarretes per persona i declarar-los a l'aeroport o al control de duanes, pagant els impostos que corresponen que no són poc import. A més, no t'oblidis de portar a sobre, sempre durant la teva estada, aquest comprovant de pagament, doncs pot ser que hagis de demostrar alguna vegada que es tracta de consum propi i no per a la venda. Així que, si viatges a Bhutan, tens una bona excusa per deixar de fumar.

Abans de viatjar a l'estranger, informa't bé dels seus costums i normes. Prepara amb antelació el viatge i cerca recomanacions a les webs oficials.

Per tot això, insisteixo que té tant de valor tenir una aplicació que et faciliti unes pautes prèvies al viatge, sobretot quan estem explorant nous mercats, que ens evitin caure en imprevistos desafortunats. Aquesta és l'App Travel Smart de què parlo tant.

No viatges mai sense un assistent en viatge que et garanteixi la defensa jurídica i la constitució de fiances civils.

Si ho haguessis de pagar de la teva butxaca, a segons quin país, et pot arruïnar la vida.

Tingues en compte que hi ha països on no et deixaran entrar sense una assegurança d'assistència sanitària.

Per això, els viatges i la seva assistència assegurada van de bracet. Vols saber quins?

I també, és bo saber a quins països és millor no viatjar aquest estiu     

Si viatges per feina dirigeix-te a Secure Business Travel que és el nostre producte estrella per protegir les persones quan es desplacen per feina a qualsevol país del món.

Si has de viatjar amb la família o amics, informat de l'assegurança d'assistència en viatges de vacances, estudi, creuers, etc. segons la destinació, la durada, i els capitals escollits dels preus que hi ha, i pots contractar-ho directament a la nostra web.

Font informació Arag