Accessibility Tools

Skip to main content

✈Els motors s’han posat en marxa ? ¿A quins riscos ens enfrentem?

✈Els motors s’han posat en marxa ? ¿A quins riscos ens enfrentem?

treballadors.jpg

Després del parèntesi de la pandèmia del Covid19, els #viatges de #negoci i treball s'estan reprenent. Les empreses estan disposades a invertir en la promoció de viatges i les persones recuperen la confiança en la seva mobilitat, assistint de nou a #fires per ampliar la cartera de clients, a #reunions amb clients a altres països per tancar acords, a reunions amb col·laboradors amb els que reprendre els ja existents, o instal·lant nous equips o maquinària que els han adquirit.

A aquesta conclusió va arribar l'última enquesta realitzada durant el mes d'abril per The Global Business Travel Association (GBTA), en la què es donava per fet que els viatges de negocis es recuperen.

Viatgen persones que posen en risc les seves vides i per tant les de les seves famílies, en desplaçar-se lluny de casa, en nom de l'empresa que els ha contractat.

Igual que en moltes altres decisions empresarials, de qui és competència el deure de protecció de les esmentades persones? Dels alts càrrecs, dels responsables de les persones dels equips, dels caps d'equips comercials i seu ha de ser l'anàlisi del cost benefici per complir-lo, prenent les decisions oportunes sobre això.

Si el desemborsament que suposa un viatge de negocis els pot semblar poc justificable, això no disculpa el fet que no hagin de protegir les persones que els fan.

Els viatges de negocis afronten una nova etapa amb nous riscos que van molt més enllà de la pandèmia.

Conèixer les noves amenaces pot permetre anticipar-se ajustant els programes de viatge en un context incert i d’imprevistos.

A l’informe Travel Risk Outlook, de BCD Travel elaborat en base a estadístiques internes del seu equip de Gestió de Crisis Global així com de fonts externes com l’Informe de Riscos Globals 2022 elaborat pel Fòrum Econòmic Mundial en col·laboració amb altres entitats amb l’objectiu de proporcionar, a les empreses, informació sobre els riscos del seu negoci en el context internacional y d’altres com la OMS, Oxford Economics i IATA es descriu set categories de risc que poden afectar als viatges de negocis:

  1. Perspectives econòmiques. Potser el repte més gran per a les empreses que volen controlar la despesa en els pressupostos de viatge.
  1. Canvi climàtic i fenòmens meteorològics extrems. El 2020 van augmentar un 82% les interrupcions de viatges per causes naturals extremes i el 2021 un 23% més. No augurant-se res de bo en les properes dues dècades.
  1. Evolució geopolítica. La guerra d'Ucraïna ha trastocat la seguretat de les persones que viatgen ja que els factors de risc geopolític poden escalar a gran velocitat.
  1. Risc personal. L'exposició als segrestos i atemptats terroristes és aleatòria i demana a crits que la comunicació amb els viatgers sigui fluida per advertir-los o rescatar-los d'aquest perill.
  1. Ciberriscos. El teletreball està en auge i amb ell els ciberriscos fan més vulnerables les organitzacions. Quan es viatja solen utilitzar wifis d'aeroports que poden no ser segures. El mateix pot passar als hotels. La formació prèvia als viatges ha d'incloure els advertiments i les recomanacions de ciberseguretat que els facin més segurs tant per a qui viatja com per a la pròpia empresa.
  1. Amenaces per a la salut. La pandèmia ha desviat l'atenció mèdica al COVID-19 i ha abandonat en certa manera l'atenció a altres malalties, mentre els científics es preocupen sobre l'aparició de noves variants possiblement més infeccioses i resistents a les vacunes existents. Quan es viatja, comptar amb una bona assistència mèdica pot ser cabdal per rebre l'atenció necessària i urgent.
  1. Nou món, nous riscos de viatge. En tenir persones viatjant per diferents països del món, la seva protecció ha de veure recolzada per eines que facin fàcil la seva localització. La repatriació urgent amb un mitjà de transport adequat pot ser diferencial a l'hora de salvar una vida.

L'informe proporciona als gestors de viatges, gerents de compres i planificadors de viatges corporatius, informació essencial per establir prioritats i ajustar els programes de viatges de negoci en temps d'incertesa i canvi.

Comptar amb un innovador assistent en viatges pot ser de gran ajuda, perquè cal tenir la certesa que les persones que viatgen saben on van, a quins riscos s'enfronten i coneixen la idiosincràsia del país i els seus costums, per poder sortir airosos en cas d'un imprevist.

Si a més, aquest assistent els pot certificar que s'han format degudament és una tranquil·litat per als responsables d'aquestes persones.

Les persones són el principal actiu de les empreses i per això se'ls ha de protegir tant si estan dins de les seves instal·lacions com si es desplacen lluny i les seves llars. Tant elles com les seves famílies ho agrairan.

Seguretat en els viatges de negocis és  Secure Business Travel