Accessibility Tools

Skip to main content

ENTRADA EN VIGOR REFORMA LLEI DE TRÀNSIT

ENTRADA EN VIGOR REFORMA LLEI DE TRÀNSIT

21 DE MARÇ DEL 2022

ENTRADA EN VIGOR REFORMA LLEI DE TRÀNSIT

Si vols posar-te al dia de les noves normes de trànsit, continua llegint.

Imagen1.jpg

 

Després de 6 mesos de tramitació parlamentària, el passat 21 de desembre del 2021 es va publicar en el BOE l'esperada Reforma de la Llei de Trànsit.

S'incrementa la retirada de punts per a determinades infraccions.

Els principals canvis que entraran en vigor el pròxim 21 de març de 2022 són:

 1. Pèrdua de 6 punts per usar el mòbil mentre es condueix

Detracció de 6 punts per utilitzar, subjectant amb la mà, el telèfon mòbil mentre es condueix. La multa continua sent de 200 euros, però augmenta la pèrdua de punts. La resta dels usos indeguts del mòbil es castiga amb 3 punts. Es prohibeix expressament utilitzar el mòbil mantenint-lo ajustat entre el casc i el cap de l'usuari.

2. Pèrdua de 4 punts per no usar cinturó o trenco

Augment de 3 a 4 punts per no utilitzar, o no fer-ho adequadament, el cinturó de seguretat, dispositius de retenció infantil, casc i altres elements de protecció obligatoris. La multa és de 200 euros.

3. Obligatori canviar de carril per a avançar a un ciclista
 
S'obliga a canviar de carril per a avançar a un ciclista o ciclomotor en vies de més d'un carril per sentit. S'incrementen de 4 a 6 la pèrdua de punts si s'avança posant en perill a ciclistes sense deixar la separació mínima de 1,5 m. La multa és de 200 euros.
 
4. Prohibit parar o estacionar en carrils bici i vies ciclistes
 
5. Pèrdua de 6 punts per tirar objectes a la carretera
 
Augmenta de 4 a 6 els punts a retirar per llançar a la via o els seus voltants objectes que puguin provocar accidents o incendis.
 
6. Termini de 2 anys per a recuperar el saldo inicial de punts en tots els casos
 
No va en funció de la gravetat de la infracció comesa.
 
7. Recuperació de punts per realitzar cursos de conducció segura
 
Es podran recuperar 2 punts en cas de realitzar cursos de conducció segura i eficient sempre que es compleixin els requisits establerts i es tingui saldo positiu. Es compensarà amb dos punts addicionals fins a un màxim de quinze i amb una freqüència màxima d'un curs de cada tipus cada dos anys (pendent de desenvolupar per ordre ministerial).
 
8. Els conductors menors d'edat de qualsevol vehicle no podran circular amb una taxa d'alcohol superior a 0.
 
9. Alcoholímetre antiarrencada obligatòria a partir de juliol de 2022
 
Els vehicles dedicats a transport de viatgers que es matriculin a partir del 6 de juliol de 2022 estaran obligats a portar instal·lat una *interface que permeti la instal·lació d'un *alcolock (alcoholímetre antiarrencada).
 
10. Prohibit superar els *20km/h en avançar en carreteres convencionals
Se suprimeix la possibilitat que turismes i motocicletes puguin depassar en 20 km/h la velocitat quan s'avanci a altres vehicles en carreteres convencionals.
 
11. Permès usar dispositius sense fils en el casc
 
S'autoritza la utilització de dispositius sense fils homologats en el casc dels conductors de moto i ciclomotor amb finalitats de comunicació i navegació sempre que no afecti la seguretat en la conducció.
 
12. Multa de 200€ per incomplir les restriccions de circulació en *ZBE
 
S'incorpora una nova sanció de 200 euros per no respectar les restriccions de circulació derivades de l'aplicació dels protocols davant episodis de contaminació i de les zones de baixes emissions.
 
13. Multa de 500€ per fer paranys en els exàmens de conduir
 
Se sancionarà amb 500 euros la utilització de dispositius d'intercomunicació no autoritzats en els exàmens de conduir. A més, l'aspirant no es podrà presentar de nou en el termini de 6 mesos.
 
14. Pèrdua de 3 punts per portar instal·lats detectors de radars (encara que no els usis)
 
Respecte als detectors de radars, se sancionarà el portar instal·lats en el vehicle aquests dispositius. També hi haurà retirada de 3 punts per això.
 
15. Prohibit circular per la vorera amb patinets
 
Quant als vehicles de mobilitat personal (patinets), es prohibeix la seva circulació per les voreres amb algunes excepcions, així com per autopistes i autovies. A més, els seus conductors estan obligats a utilitzar el casc.
 
16. Infracció lleu per impagament de peatge, taxa o preu públic, quan aquests fossin exigibles
 
17. Nou sistema que permet a empreses saber si els seus conductors estan inhabilitats
 
Es preveu el desenvolupament d'un sistema telemàtic perquè les empreses que es dediquin al transport de persones o mercaderies i persones autònomes ocupadores puguin conèixer si un treballador seu està habilitat per a conduir.
 
Davant l'increment de sancions i possible pèrdua de punts del permís de conduir, i sent la conducció de vehicles una necessitat de treball en la majoria dels casos, Dracma ofereix la possibilitat d'afrontar aquests imprevistos, de manera que rebràs:
 
• Ajuda econòmica mensual en cas de retirada del permís de conduir.
• Servei d'alerta de multes de trànsit
• Trasllat del vehicle i despeses del transport
• Despeses del curs de recuperació de punts del carnet. 
 
Estem per a ajudar-te. No dubtis a preguntar.