Accessibility Tools

Skip to main content

Preguntes i respostes sobre el passaport COVID

Preguntes i respostes sobre el passaport COVID

 La UE ha donat llum verda al passaport COVID, que entrarà en vigor l'1 de Juliol. Aclarirem algunes preguntes respecte al passaporte COVID.

Quin és l'objectiu del Passaport COVID?

La intenció del certificat, és facilitar, els desplaçaments dins de la UE entre ciutadanos.

Qui ho expedeix?

Les autoritats sanitàries de cada país seran les encarregades d'expedir el certificat. A Espanya, les comunitats autònomes, seran elles les encarregades de realitzar aquest tràmit.

Quan estarà llest?

La data fixada per a l'activació del Passaport COVID està fixada per a finals d'aquest mes i entrarà en vigor l'1 de Juliol. 

Serà el Passaport Europeu de Vacunació obligatori per a viatjar?

El certificat no constituirà un requisit previ per a poder viatjar, perquè els ciutadans de la UE gaudeixen del dret fonamental a la lliure circulació i aquesta s'aplica independentment que estiguin vacunats o no.

Cada país és lliure de permetre o no entrar als que tinguin el certificat o de fixar quins criteris utilitza.

Quines característiques tindrà el Certificat Digital Verd?

És gratuït i universal.
Format digital i comptarà amb un codi QR que permeti la seva lectura per les autoritats i pugui ser utilitzat en qualsevol dispositiu mòbil i verificar-se en tota la UE.
Les dades apareceran en la llengua oficial del país i en anglès.

Quina informació contindrà?

El Passaport COVID contindrà informació sobre la vacunació (data, lloc i marca de la vacuna), però també els detalls i resultats sobre les proves que es realitzin (PCR, antígens, data de l'examen i de resultats) i sobre si la persona ha superat el COVID-19.

Quin tipus de vacunes inclou el Passaport COVID?

Tots els estats reconeixeran les vacunes de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, mentre que les vacunes autoritzades a nivell naciona i no per la EMA com pot ser la la Sputnik V (Russa) o Coronavac (la Xina)  només podrà desplaçar-se sense restriccions als països de la UE que reconeguin l'ús d'aquestes vacunes.

Amb el passaporte s'espera tornar a reactivar el turisme, que és necessari per a reactivar la economia de molts països. En el cas d'Espanya les activitats lligades al turisme suposen el 12,4% del seu PIB en 2019, encara que l'any passat aquest percentatge es va veure reduït al 4,3%.

Si a la vostra empresa teniu diverses persones que viatgen sovint per la mateixa, durant tot l’any, ara més que mai us interessa donar un cop d’ull o preguntar-nos, per la millor solució per tenir cura de les mateixes, arreu del món les 24 hores del dia, que us podem oferir. Visita: https://www.securebusinesstravel.com/ca/ o contacta'ns a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. 

Pots continuar llegint l'article d'Arag aquí