Accessibility Tools

Skip to main content

LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL ÉS BÀSICA A LA SALUT

LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL ÉS BÀSICA A LA SALUT

Fa menys de tres mesos que parlàvem del bàsica que era la salut en la transformació digital de les nostres empreses, al nostre article  La salut és bàsica en la transformació digital  

Avui tornem a repetir però variant l'ordre dels factors, ja que podríem dir que aquest no altera el producte. La transformació digital és bàsica en la salut. I això, per què? Doncs perquè salva vides. I a les empreses això te molt sentit perquè són persones vives. Hi ha països, com Estònia, que van avançats en aquesta transformació i podem prendre'ls com a exemple.

Veure el vídeo que https://youtu.be/ilHN1sRukms

  1. Cura de la Salut

La tecnologia KSI Blockchain  s'utilitza en el sistema per garantir la integritat de les dades personals i mitigar les amenaces internes als mateixos. Amb aquesta tecnologia la informació de la salut dels ciutadans està assegurada i accessible només a persones autoritzades.

  1. Registres de Salut electrònics

El e-Health Record és un sistema nacional que integra dades dels diferents proveïdors d'atenció mèdica d'Estònia per crear un registre comú a què tots els pacients poden accedir en línia. El e-patient  és un consumidor de salut que participa plenament en la seva atenció mèdica, principalment recopilant informació sobre les condicions mèdiques que els afecten a ells i les seves famílies, utilitzant Internet i altres eines digitals.

  1. Ambulància electrònica

La e-Ambulance  és una solució de resposta ràpida que pot detectar i ubicar la trucada telefònica de l'ambulància en 30 segons i enviar l'ambulància d'emergència ràpidament al punt necessari.

  1. Prescripció electrònica

La e-Prescription  Una de les principals innovacions del sistema de salut electrònica d'avantguarda d'Estònia, la recepta electrònica, és un sistema centralitzat sense papers per a l'emissió i el maneig de receptes mèdiques. Quan un metge prescriu medicaments utilitzant el sistema, ho fa electrònicament, amb l'ajuda d'un formulari en línia. A la farmàcia, tot el que un pacient necessita fer és presentar una targeta d'identificació. A continuació, el farmacèutic recupera la informació del pacient del sistema i emet el medicament.

Degut a que el sistema de recepta electrònica es basa en dades del fons nacional d'assegurança mèdica, també apareixen els subsidis metges estatals als quals el pacient té dret, i el medicament es descompta en conseqüència. Un altre avantatge important del sistema és que les visites al metge ja no són necessàries per a les receptes repetides.

Un pacient pot posar-se en contacte amb el metge per correu electrònic, Skype o telèfon, i els metges poden emetre repeticions amb només uns pocs clics, i el pacient pot recollir el medicament de la seva farmàcia més propera.

Avui en dia, el 99% de totes les receptes al país s'emeten electrònicament. Això allibera temps per a pacients i metges, i redueix la tensió administrativa en els hospitals.

A casa nostra algunes assegurances mèdiques avancen en la tecnologia per suplir el que l'Estat encara no ha posat en pràctica.

Dracma segueix i seguirà apostant per aquells que estan més avançats donant solucions, donant suport al benestar de la salut, la rapidesa de diagnòstics, la comoditat de les consultes en línia a qualsevol hora de qualsevol dia de l'any, informant i estant al costat dels assegurats i per tant al de les empreses.

Pots llegir l’article referent a La transformación digital salva vidas: el ejemplo de la sanidad electrónica de Estonia. (marcvidal.net)