Accessibility Tools

Skip to main content

La internet de les coses

La internet de les coses

 Internet of things                                                                                        Font: expressvpn.com

Amb el 60% de la població mundial connectada a internet és difícil trobar gent que no tingui un telèfon intel·ligent o internet a casa. La internet de les coses o com es coneix en angles " Internet of things (IoT)" és una xarxa d'interconnexió digital entre dispositius.

Què és la internet de les coses (IoT) ?

Tots els dispositius connectats en una casa intel·ligent, com el termòstats, interruptors de llum o focus, panys, càmeres de seguretat i alguns electrodomèstics i aparells intel·ligents, són dispositius IoT, a més de vehicles autònoms i altres tecnologies.

Amazon Echo, Google Home o el HomePod d'Apple són dispositius IoT, els seus assistents intel·ligents com Alexa, Google Assistant i Siri, poden controlar productes per a la llar intel·ligent.

Quins són els riscos? 

Com es pot llegir a la notícia de 20 minutos, els nivells de seguretat d'aquests dispositius solen ser baixos i es pot prendre fàcilment el control. Els ciberatacs anomenats ransomware of things, seran cada vegada més freqüent.

Es recomana sempre canviar la informació predeterminada (default) i personalitzar-la.

Quin és el futur?

En 2025, hi haurà més de 21 bilions de dispositius IoT i alguns creuen que el número podria ser major. Les ciutats i les empreses adoptaran cada vegada més tecnologies intel·ligents per a estalviar temps i diners. D'aquesta manera podran automatitzar, gestinar de manera remota, i recopilar dades a través de quioscos de visitants, sistemes de vigilància amb càmeres de vídeo, estacions de lloguer de bicicletes i taxis, i un nombre creixent de funcions que ja s'estan aplicant en diverses ciutats intel·ligents dels Estats Units i en altres ciutats a nivell global.

Com puc estar protegit?

Veient cap a on ens dirigim, és fonamental estar protegit amb una ciberassegurança. No dubtis a contactar amb Dracma perquè et pugui assessorar, demana més informació en el telèfon 93 892 16 50 o envia un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Pots llegir la notícia de completa del 20 minutos aquí.