Accessibility Tools

Skip to main content

FILOMENA i les garanties de les assegurances

FILOMENA i les garanties de les assegurances

 

Carrers de Falset plens de neu el 9 de gener del 2021 (horitzontal)

En la recent nevada al Priorat deguda a la borrasca Filomena, les cotes de neu en indrets que mai s’havia vist, han sobrepassat l’inimaginable. Tal és el cas del Celler Vall Llach que ha vist enfonsar-se la teulada per el pes de la neu i esclafar dipòsits, maquinària i producte acabat emmagatzemat.

En primer lloc, aquests fets no són fets consorciables, en principi, doncs no han estat generalitzats en un radi suficient per determinar-se danys catastròfics per les autoritats. De totes formes si ho fossin, el consorci indemnitzaria sempre i quan els bens estesin ben assegurats. Per tant, hauríem d’analitzar què hauria d’haver en la pòlissa d’assegurances contractada que en el càlcul de la seva prima total hi ha inclosa la prima del consorci.

Els danys soferts al Celler Vall Llach són danys materials als bens patrimonials d’una empresa que si te l’assegurança del negoci ben contractada podrà gaudir de les indemnitzacions corresponents al valor de la construcció de l’edifici malmès, del valor a nou de les màquines trencades, com són les premses, la maquinaria d’embotellar, els dipòsits amb control de fred, barriques i ampolles, fets malbé.

Altre cosa és, si el valor del contingut de les existències estava tot assegurat a valor de cost o tenien algunes existències com són les de criança, reserva o gran reserva, a valor acordat, a fi de no perdre el marge de benefici esperat per aquell vi tant exclusiu, impossible de substituir al ser d’unes anyades irrepetibles.

La pèrdua de beneficis també és una de les garanties importants a tenir en compte, quan es contracta una assegurança d’empresa. Les despeses fixes i el benefici no obtingut per l’aturada del negoci mentre no es reconstrueix l’espai i es reinstal·la el seu contingut i s’espera a que funcioni, pot durar mesos i aquesta cobertura pot ajudar a apaivagar les pèrdues que l’aturada afegeixen.

Si dins aquestes instal·lacions hi havia les oficines, cosa que desconec, la cobertura d’equips electrònics també és important, doncs segurament hauran quedat inutilitzables. I amb això les despeses extraordinàries per refer els arxius físics i digitals.

Pagar el cost del desenrunament i desbarre quan la neu es faci pasteta, les despeses de vigilància mentre les pertinences que s’hagin salvat no estiguin extretes i el seu transport quan es puguin treure, també són garanties a tenir en compte.

El cost de nomenar professionals perits i/o auditors per part del propi assegurat, diu molt de l’assegurança contractada.

Per últim, no hem d’oblidar que la pòlissa de Responsabilitat Civil és importantíssim tenir-la ben contractada, ja que qualsevol dany material o personal a tercers que hagi provocat l’enfonsament seria la que s’hauria de posar en marxa per pagar les indemnitzacions corresponents.

En conclusió, mai ens adonem de la importància de contractar be les assegurances fins que no passen desgràcies i valorem l’ajuda que rep l’assegurat quan succeeix un sinistre que està contemplat en les cobertures de la seva pòlissa d’assegurances, malgrat quan la va contractar no s’hagués imaginat mai que li podés passar.

Cobrir-se davant imprevistos

A Dracma t'informem de totes les possibilitats per tenir una assegurança de risc patrimonial que et permeti protegir els bens patrimonials de una empresa. Per més informació contacta al +34 938 921 650 o envia'ns un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.