Accessibility Tools

Skip to main content

Augment dels ciberatacs en el sector financer

Augment dels ciberatacs en el sector financer

Aquesta setmana els informatius han informat que els robatoris en les llars ha caigut un 34%, mentre que els ciberatacs continuen incrementant durant la pandèmia.

El sector més afectat pels ciberatacs és el sector financer. La suplantació d'identitat (phishing), seguida per l'ús de programes de segrest mitjançant xifratge (ransomware), són les majors amenaces que perceben les entitats, la qual cosa guarda relació que el correu electrònic sigui la principal  font d'atacs dirigits a organitzacions financeres. Els clients han passat d'anar a l'oficina a realitzar gestions, a utilitzar les aplicacions de les entitats financeres per fer seves gestions, sent més vulnerables als davant dels ciberatacs.

Els experts han assenyalat que passen de mitjana 164 dies des del moment de la intrusió fins que es detecta l'atac i en la majoria dels casos són detectats “massa tard” pels mateixos empleats, on passa en el 44% dels casos; o són detectats pel servei de ciberseguretat de la companyia (26% del total de casos). 

En el cas d'atacs fàcils, las empresa pot arrivar a estar paralitzada durant una o dues setmanes. En els casos més greus, les empreses solent trigar de mitja 6 setmanes. 

Com cobrir-se davant d'un ciberatac

Per no ser vulnerables davant un possible hackeig de dades a les empreses, estafes financeres o extorsions a empreses, pymes i autònoms, seria convenient estar assegurat amb una assegurança de ciberriscos.
Les nostres pòlisses et poden cobrir davant d'un ciberatac, si necessites més informació contacta amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 93 892 16 50 i t'assessorarem.  

 Pots llegir més informació sobre la noticia a expansion