Accessibility Tools

Skip to main content

Què no has de fer en WhatsApp

Què no has de fer en WhatsApp

whatsapp

Tots fem servir l'aplicació WhatsApp en el nostre mòbil, per tenir contacte amb els nostres familiars, amics, coneguts i clients.

Enviem i rebem missatges, fotos, vídeos, àudios. Tenim grups en què participem.

Ens pensem que perquè coneixem a les persones de contacte tot queda entre nosaltres, i no. Tot allò enviat queda emmagatzemat al dispositiu del contacte i si el perd o l'hi roben, què passa? Doncs que allò guardat el podria veure un estrany i fer un mal ús.

A més, en aquest moment de tanta incertesa, el comportament delictiu creix i s'aprofita amb excés de les fake news, de manera que als estafadors els és més fàcil que mai fer phishing, infectant-nos els dispositius amb un malware, perquè som més vulnerables.

Dret a la xarxa ha publicat una llista de les accions que no has de fer amb el whatsapp que creiem són importants a tenir en compte.

1. Enviar el DNI o informació bancària

2. Enviar fotos compromeses

3. Reenviar rumors (fake news)

4. Reenviar enllaços escurçats i sortejos fantasma

5. Instal·lar actualitzacions de WhatsApp amb funcions noves, saber qui veu el nostre perfil, etc.

6. Fer click al qualsevol enllaç que t'enviïn sense sospesar el contingut

llegir tot l’article

La formació en el bon ús dels dispositius i les seves aplicacions és un dels passos més importants de la ciberseguretat. No es pot pretendre tenir totes les eines al nostre abast per evitar la intrusió d'un ciberdelinqüent si nosaltres no estem preparats i obrem en conseqüència.

Els dispositius mòbils que es fan servir per al treball encara han d'estar més protegits si tenen accés a la informació de l'empresa.

Per això, degut a que l'èxit de la majoria de ciberatacs provenen de l'error humà, les empreses i els professionals autònoms, han de tenir contractada una assegurança de ciberriscos que el protegeixi i ajudi a pagar la recuperació de la informació que hagi pogut ser sostreta, encriptada, etc., el cost de resposta als incidents i la resposta legal a possibles demandants en cas de pèrdua de dades personals alienes.

Podeu seguir-nos al nostre canal Telegram