Accessibility Tools

Skip to main content

Els ciberatacs a les Pimes són notícia a RAC1

Els ciberatacs a les Pimes són notícia a RAC1

El món a RAC1 del dia 2 de juny, a partir del minut 45.23 de l'enllaç que adjuntem al peu d'aquesta pàgina, en Jordi Basté va destacar com a notícia que durant aquest 2020 els ciberatacs han augmentat un 40% arreu del món. Però compte que a Europa la crescuda és molt més bèstia, un 125%. Ho diu un informe de l’empresa informàtica i de ciberseguretat nordamericana IBM.

Els investigadors creuen que els ciberdelinqüents han aprofitat que, durant la pandèmia, moltes empreses s’han estrenat en el món del teletreball i que els hackers estan fent l’agost amb les vulnerabilitats d’aquestes companyies. Les més afectades són les empreses petites. Un dels atacs més comuns es fa a través dels correus electrònics amb aparença de correus de les administracions que comparteixen ofertes o notificacions enganyoses. Quan els treballadors obren els documents adjunts executen un arxiu que permeten als atacants accedir als seus ordinadors.

Per minimitzar el risc de rebre un ciberatac, els experts recomanen fixar-se be en les fonts per assegurar-se que siguin oficials, obrir només arxius adjunts que coneguem i també aconsellen als seus empleats que no facin servir el mail de feina per registrar-se a webs o serveis que facin servir a la seva vida privada.

No obstant, totes les empreses per grans o petites que siguin són vulnerables a les accions dels ciberdelinqüents, per això més enllà deprendre precaucions la manera més intel·ligent de protegir-se és contractar una assegurança que cobreixi aquests riscos. Contacta amb Dracma perquè es pressupostin una assegurança a mida de les teves necessitats. 

 Pots escoltar el comentari der Jordi Basté a RAC 1 a través d'aquest enllaç