Accessibility Tools

Skip to main content

El govern espanyol geolocalitzarà els mòbils dels ciutadans

El govern espanyol geolocalitzarà els mòbils dels ciutadans

El govern espanyol, a partir d'aquest diumenge, podrà geolocalitzar a través del mòbil a tots els ciutadans, encara que, vorejant la frontera dels drets fonamentals.

L'executiu espanyol ha aprovat aquesta norma per fer front al coronavirus. Segons explica el diari El País, el Ministeri d'Afers Econòmics dirigit per Nadia Calviño i, en concret, la secretaria d'estat de digitalització i intel·ligència artificial, ha aprovat una norma que autoritza el desenvolupament d'una aplicació pel telèfon mòbil que permeti a les autoritats sanitàries comprovar si una persona està dins de la comunitat autònoma que declara estar. 

L'estudi cobrirà tot el territori nacional, dividint Espanya en unes 3.200 àrees de mobilitat, que identifiquen agrupacions de població d'entre 5.000 i 50.000 habitants. Les dades de posició analitzades permetran tenir una mostra de 40 milions de telèfons mòbils a tot Espanya.

Més info: https://www.elnacional.cat/ca/salut/coronavirus-govern-espanyol-geolocalitzara-mobils_489225_102.html

españa-dark-web-800x419.jpg

Es dispara el tràfic de la Dark web a Espanya pel coronavirus

El comissaria principal de la Policía Nacional José García Molina ha revelat que arran de la crisi del COVID-19 s'han disparat els cibertatacs, principal a les empreses. Arranb de la la vigilància a la xarxa aquests dies, que han qualificat com "ciberpatrullaje", s'han detectat en els últims dies la compra de més de 130.000 dominis relacionats amb el coronavirus, ia més fets de manera simultània i oculta. 

La Dark Web és el refugi dels que cometen tot tipus d'activitats il·legals a Internet, incloent la venda de droga, armes, eines de hackeig, i tot tipus de coses fora de la legalitat. La compra de drogues està molt estesa per desgràcia al nostre país, i al no poder anar físicament a comprar-la, molts estan recorrent a fer aquests contactes a través d'Internet.

Més info: https://www.adslzone.net/noticias/redes/dark-web-espana-coronavirus-trafico/