Accessibility Tools

Skip to main content

A mans de qui està el risc de perdre la salut?

A mans de qui està el risc de perdre la salut?

Científics de tot el món estudien la causa i l'efecte del Covid-19, i quines són les mesures a prendre per mitigar la seva propagació i prevenir el seu contagi?

L'exemple del nord d'Itàlia, la zona zero del Covid-19, Vèneto, està controlant l'efecte del coronavirus a diferència de Milà i la Llombardia. Però, què és el que marca la diferència?

A Vèneto, Andrea Crisanti, científic de la Universitat de Padova, deixeble de Sergio Romagnani, eminència en immunologia i medicina interna, professor emèrit de la Universitat de Florència, ha sigut escoltat per les autoritats de , zona vermella des del principi, i van aplicar dos mesures molt senzilles però molt efectives. Confinar tota la població des del principi, i fer test a tota la població, asimptomàtica o no. El que no es va aplicar a Codogno (Llombardia), lloc amb un gran nombre de víctimes.

Es va estudiar els resultats i es va comprovar que hi havia molts habitants que donaven positiu sense símptomes, la qual cosa, en altres poblacions al no fer-ho es donava el cas que es produïen molts més contagis, mentre allà el percentatge de malalts anava del 3,2% al 0,3%.

La teoria de passar el test a tota la població per aïllar únicament aquells que donin positiu, és possiblement la millor solució sanitària i econòmica que hi ha, al permetre posar en marxa a un país, actualment, sumit en una crisi de dimensions incalculables per l'atur econòmic i psicològic de l'estat d'alarma.

Sembla ser que els polítics, en general, han fet cas de les instruccions de buròcrates de l'OMS, en lloc d'escoltar als seus científics epidemiòlegs. És trist saber que els organismes internacionals no acaben mai de ser més una maquinària de paperassa i burocràcia que centres del coneixement i la tecnologia al servei real de la població.

Llegeixin tota l'entrevista d'Àngel Villarino a El Confidencial. Véneto está controlando el coronavirus porque no ha seguido a la OMS