Accessibility Tools

Skip to main content

Recomanacions d'autoprotecció davant el temporal Glòria

Recomanacions d'autoprotecció davant el temporal Glòria

Tres persones han mort ja pels efectes del temporal Glòria que des d'aquesta matinada afecta bona part de les comarques centrals i del sud de Catalunya, el País Valencià i algunes províncies espanyoles. Les tres víctimes mortals s'han registrat a Àvila, Gandia i Aller. A les poblacions de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta la neu està complicant la circulació, una situació similar a moltes poblacions alacantines que aquest matí s'han llevat cobertes per la neu. Però l'efecte que està provocant més estralls és el fort vent que en algunes poblacions ha superat els 130 quilòmetres. En algunes comarques centrals com el Maresme s'han suspès les classes en algun centre escolar per les fortes ratxes de vent. La previsió és que el vent s'intensifiqui i s'estengui per altres comarques, principalment de les províncies de Barcelona i Girona. 

epfotos20200118164449

1579524321 460702 1579525906 noticia normal

Les autoritats demanen la màxima precaució i evitar els desplaçaments innecessaris. Aquí podeu consultar els consells de Protecció Civil. 

Les companyies asseguradores també han fet públic els protocols d'emergència davant l'arrivbada d'aquest temporal tant violent i han reforçat els serveis d'assistència en carretera davant la previsió d'increment de demanda. Podeu consultar les recomanacions de les companyies asseguradora en aquest enllaç

La previsió meteorològica indica que el temporal de fred, vent i neu s'intensificarà durant les pròximes hores i afectarà cada cop més comarques. També hi ha previsió de fortes pluges. Consulteu aquí la previsió del temps.