Accessibility Tools

Skip to main content

Esports d'hivern: les imprudències disparen el risc d'accident

Esports d'hivern: les imprudències disparen el risc d'accident

Un practicant de raquetes de 55 anys i un esquiador de snowboard de 23 van morir el cap de setmana passat en dos accidents de muntanya ocorreguts a Queralbs (Ripollès) i Montellà i Martinet (Cerdanya). Un testimoni va alertar que havia localitzat el cos d’un home en un canal, al camí entre la vall de Núria i el coll de Finestres, a Queralbs. L’home, veí de Corbera de Llobregat, era un practicant de raquetes de neu i va caure des d’una altura d’uns 200 metres, segons els Bombers de la Generalitat. Els bombers, d’altra banda, van rebre l’avís d’un altre accident mortal de muntanya: el d’un practicant de snowboard de 23 anys veí de Roquetes (Baix Ebre), que va morir en caure d’una altura d’uns 300 metres a Montellà. 

Els accidents de muntanya s'incrementen de forma exponencial a l'hivern per l'afluència massiva d'esquiadors a les pistes que practiquen tot tipus d'esports de neu. El risc de patir una incidència o un accident existeix i per això cal, en primer lloc, fer cas de les recomanacions i consells de les pistes, dur l'equipament adequat i practicar l'activitat de forma responsable. Segons els serveis d'emergència, bona part d'aquests accidents són fruit d'imprudències que es poden evitar amb una pràctica responsable. Malgrat tot, però, el més recomanable és disposar d'una assegurança que cobreixi precisament aquests imprevistos, tant per al propi esquiador com per a terceres persones.

Dracma ofereix una àmplia modalitat d'assegurances personalitzades per anar a la neu tranquils. Val la pena aquesta petita inversió per anar segur i tenir el suport necessari en cas de qualsevol contratemps. Com transportar correctament el material d'esquí al cotxe? Quina responsabilitat té l'esquiador en cas d'accident? I l'estació, té responsabiltat? Aquestes i altres preguntes tenen resposta a Dracma. Informa't a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telefon 93 892 16 50

Si el tema t'ha interessat et convidem a llegir aquests enllaços i consells de la nostra companyia Arag. 

https://www.arag.es/blog/derechos-del-consumidor/esquiar-fuera-de-pista-seguridad-y-regulacion/

https://www.arag.es/blog/seguridad-vial/como-transportar-material-de-esqui-en-el-coche/

https://www.arag.es/blog/derechos-del-consumidor/responsabilidad-de-esquiador-y-estacion-ante-una-caida-esquiando/

https://www.arag.es/productos/seguro-viaje/esquiadores/