Maria Torra, convidada a l'espai de la FEGP de Canal Blau Ràdio
A l’espai Gent d’empresa de la FEGP dins del Tema del dia de Canal Blau Ràdio de Vilanova, el passat 11 de desembre, vam anat convidades tres dones professionals. Contestant les preguntes de la periodista Núria Morda, la primera en intervenir va ser Marta Díaz Boladeras psicòloga de la UPC, a continuació Maria Torra de Dracma corredoria d'asegurances i finalment Montse Vilarnau Sala de Ringana empresa sostenible.
Marta Díaz que estudia la relació de les persones amb la tecnologia robòtica, ens va parlar una mica de la ponència que va donar en el V congrés de la Dona d’Empresa del passat 29 de novembre. La capacitat que tenen algunes de les màquines en relacionar-se amb les persones, dirigint-se i interpel·lar-nos. Ens va atansar als Robots per conviure-hi, saber quins mecanismes es posen en marxa per entendre aquestes relacions. Diferents als que un nen te quan tracta un gos de veritat o un gos de peluix i ara un gos robot, establint vincles emocionals a estudiar, ja que l’empatia que mostren els artefactes no són reals, però en canvi, el de les persones sí. Podem tenir confiança en una màquina i explicar els nostres problemes i arribar a creure que ens poden ajudar. I ens ha dit que hi ha molts dissenys que ajuden a millorar l’autonomia de persones amb discapacitats. És la tecnologia orientada a les persones.
Maria Torra dels minuts 3’50’’ al 6’18’’ va intervenir explicant que Dracma està ubicada a Vilafranca del Penedès malgrat tenen clients a tot el territori nacional i que el motiu de que dins el seu logo hi hagi una tortuga és perquè és un dels animals més admirats per ella, perquè representa la preservació de les espècies del nostre planeta i com se sap, “qui te cura de la natura te cura dels demés” i això és al què es dedica Dracma, a protegir a les persones i les empreses dels riscos que poden tenir, donant solucions asseguradores. Entre molts d’aquests hi han els ciber riscs que són els més imminents en l’actualitat. Un dels riscos menys coneguts, menys assegurats de moment per les empreses, per desconeixement de les solucions que hi ha en el mercat. Hi ha un canvi del lladre del SXXI. Els lladres ja no entren només per la finestra de casa teva o del teu negoci. Ara entren per l’ordinador, la tablet o el mòbil i poden fer molt de mal. Tot i tenir tota la prevenció possible, el lladre informàtic va sempre per endavant i és necessari tenir una protecció financera que pugui pagar i ajudar a solucionar aquests sinistres. Dels minuts 13’30’’ al 18’05’’ va parlar del seu recolzament ajudant a difondre el congrés per mitjà de la xarxa de Linkedin, de la seva implicació en els temes d’igualtat, al acceptar representar a la FEGP a la Comissió per la Igualtat a Foment, i al fil del que la Montse Vilarnau va explicar de l’empresa sostenible on treballa, va dir que Dracma també assessora en assegurar la responsabilitat mediambiental de les empreses, que degut a la seva activitat han de complir la normativa, és molt important estar ben coberts degut a la inexistència de límit en la possible responsabilitat que obliga a reparar tot el mal fet que podent ser molt quantiós, fins el punt d’aturar definitivament l’activitat i fer desaparèixer l’empresa.
Montse Vilarnau de Ringana ens va explicar que la seva empresa és pionera en ser sostenible i fabrica productes ecològics basats en l’economia circular. Ringana empresa familiar austríaca, fa 23 anys que fabrica productes ecològics, la única empresa europea que produeix fresc, és familiar, no cotitza en borsa ni te inversors externs, podent lluitar per els seus objectius lliurament. L’any 2020 a Hawai, va dir, no deixaran entrar cap turista que porti un protector solar que no sigui fet amb molècula física, perquè s’han carregat tots els esculls de corall pels 14.000 Qgs de micro plàstics dipositats en aquells esculls que han perdut tot el color. Ella és formadora de la firma a nivell europeu. Referint-se al congrés va dir que ells compleixen el patró d’empresa que respecte la sostenibilitat i que això no està renyit en el creixement de la mateixa tal i com es va comentar en el congrés. Així com la inversió de part dels beneficis en obres socials, que ho fan als països on compren la matèria prima que acostumen a ser països no desenvolupats i els ajuden a crear cooperatives per que s’organitzin.
Podeu escoltar la intervenció de Maria Torra al següent enllaç entre els minuts 3’50’’ al 6’18’ i entre els minuts 13’30’’ al 18’05’’
https://podcast.canalblau.cat/#!/programs/eltemadeldia/canalblau_podcast_12824