Accessibility Tools

Skip to main content

Suport als damnificats per les riuades d'aquesta matinada a Catalunya

Suport als damnificats per les riuades d'aquesta matinada a Catalunya

No ens imaginem mai els imprevistos que se'ns poden presentar, que poden fer aturar una empresa. La força de l’aigua pot ocasionar grans destrosses:

  • Danys personals 
  • Danys materials

Darrerament, el canvi climàtic ens anuncia una onada de tempestes huracanades ocasionades per la gota freda que s’emporten tot el que troben per davant. Arbres caiguts, cotxes esclafats, tanques trencades, sostres que han volat, parets enfonsades, dipòsits de producte en elaboració trencats, existències de producte vessat, maquinària inutilitzada, mobiliari destrossat, mercaderies malmeses pel fang i, fins i tot, destrossades o arrossegades per la força de l’aigua, etc... Si una zona queda tan destrossada que la declaren zona catastròfica el Consorci de Compensació d’Assegurances s'encarrega de sufragar les despeses de reconstrucció i substitució dels béns assegurats. Si no fos així, seria la pròpia companyia la que es faria càrrec de la indemnització del sinistre. Però no oblidem queque l'assegurança ha d’estar correctament emesa i que els capitals, en principi, seran els que rebran com indemnització.

Seran els que figuren a la pòlissa suficients per reconstruir de nou un edifici, restituir la maquinària i tota la pèrdua per l’atura de negoci?  Tota empresa ha de revisar les seves pòlisses d’assegurança com a mínim un cop l’any al mateix temps que fa un tancament de l’exercici comptable. Tenir uns bons assessors que vetllin per recordar aquestes revisions, regularitzacions i modificacions de la pòlissa en cas d’inversions o canvis és molt important.

Desitgem que tots els afectats per danys materials ocasionats per les darreres tempestes registrades a tot Catalunya aquesta matinada passada hagin tingut la contractació d’una assegurança adient als valors reals de la seva pèrdua.

En especial al Celler René Masdéu que la seva propietària ha vist desaparèixer per complert tants anys de treball engolits per les aigües del riu Francolí.