REPTES I OPORTUNITATS 2019

20190427 001916Divendres passat dia 26 d’abril, a la Nit de l’Empresa 2019 organitzat per la FEGP, vam poder escoltar una tecnoponència a càrrec de Genís Roca de RocaSalvatella que ens va tenir atents en espera de l’entrega de premis de l’any a les empreses del Gran Penedès que s’han considerat rellevants en alguns dels aspectes que van destacar.  En un entorn preparat per l’ocasió a Caves Codorniu, vam escoltar com en Genís Roca ens apuntava que actualment el Temps és clau per tot i que dels 3 reptes que hi ha per les empreses hi ha 3 oportunitats per els seus empresaris. 

El primer repte és sens dubte estar al dia de la tecnologia amb continguts com la IoT o Internet of Things, de la Intel·ligència artificial, VA / AV/ MR, del Big Data, del Blockchain, del 3D Printing, de l’ Edge Computing i el 5G, per molt que costi ja és imprescindible. 20190426 213319

El segon repte és tenir dades a temps real. Des del moment que els cotxes poden circular sense conductor humà les empreses haurien d’estar prenen decisions basades en temps real. La robotització ens la imaginem com a màquines que gesticulen, però en realitat la verdadera robotització és software i el que és més inquietant és saber quantes decisions haurem de prendre amb software amb temps real. 

S’ha de liderar la relació amb el client ja que aquesta ha canviat moltíssim en els darrers anys, canviant l’ordre d’importància de la notorietat de la marca, el tràfic a canal, per convertir-ho en Vendes, capturant dades i gestionant els públics als que ens adreçarem. A tota organització hi haurà d’haver una Pla de Comunicació per fer la Marca visible, Sensorització que capturi les dades que interessen, Segmentació i màrqueting automàtic per gestionar el públic objectiu i passar del B2B al B2C per convertir-ho en Vendes, segons el Canal de tràfic escollit.

El tercer repte, va dir que era el Volum i que el futur està en les marques que intermedien grans audiències, concentren molta informació, mereixen molta confiança, gestionen de manera molt segmentada, ofereixen serveis abans que productes, optimitzen processos escalables i accepten canvis disruptius.

I per últim va parlar de les Oportunitats i la primera va dir que era la Confiança. Per gaudir-ne és necessari l’Ètica que es relaciona amb l’estudi de la moral i de l’acció humana. L’Ètica defineix el que és bo, dolent, obligatori, permès, etc. en referència a una acció o decisió.

La segona oportunitat va dir que era la Velocitat per aconseguir compromisos d’eficiència en un temps curt de 12 mesos màxim sense oblidar el desenvolupament d’opcions a llarg termini per el creixement futur. Posant com segon horitzó categories disruptives d’oportunitats presents per el creixement futur de 12 a 36 mesos per acabar amb un horitzó de 36 a 72 mesos per desenvolupar-les.

Tot això vol dir una transformació amb intensitat digital i de gestió que segons uns sectors agafa més força en una o altre transformació, posant-nos en un mapa on ell les col·locava.20190426 225321

Va acabar amb una frase de JV Foix que diu, “Sigueu modern, llegiu als clàssics”.  

Després de la seva intervenció, de la del President de la FEGP Martí Sistané, de Foment de Treball Sanchez Llibre, l’alcalde de Sant Sadurní Josep Maria Ribas i la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacon, es van lliurar els guardons de la Nit 2019.

La nostra més sincera enhorabona als guardonats.

Una nit ben aprofitada amb encontres interessants a la que, representant a Dracma, vaig poder gaudir assistint y conversant amb altres empresaris i amics de la Federació d'Empresaris del Gran Penedès. ff0 0746 32813720817 oIMG 20190427 WA0012

0
0
0
s2smodern

9 DRACMA, SL
c/Igualada, 54
Vilafranca del Penedès
T - 93 892 16 50
F - 93 892 03 51
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account