EL LLENGUATGE DEL MÓN ASSEGURADOR ÉS COMPRENSIBLE?

Quantes vegades hem sentit paraules que provenien d'una pòlissa d'assegurances que no hem arribat a comprendre?

El món assegurador prové d'un món de contractes i per tant de drets i deures que es desxifren en un llenguatge moltes vegades poc entenedor.

Diccionari Jurídic

Vencimient, que no vol dir que et donis per vençut, o estiguis derrotat, sinó data en què has de pagar una prima.

Prima, que no té res a veure un familiar, ni amb el femení del nombre primer, sinó en el preu que has de pagar d'una pòlissa d'assegurances.

Pòlissa, que no és de crèdit ni de dèbit sinó un contracte on es plasmen els secrets de les condicions generals i particulars amb les clàusules que es contemplen, els capitals el valor del qual asseguren, pels conceptes que es descriuen, amb les franquícies i límits que s'estipulen.

Prenedor, que no es tracta d'un jugador de cistella punta no, es tracta de la persona física o jurídica que signa el contracte i té entre altres obligacions la de pagar la prima.

Franquícia, que no es tracta d'una cadena de comerç que treballa amb la mateixa marca i mètode organitzatiu, amb propietaris diferents, sinó de la quantitat que l'assegurat és el seu propi assegurador, per sota de la qual la companyia d'assegurances no indemnitzarà davant un sinistre que la tingui.

En fi, una infinitat de termes que donen molta mandra, de vegades, de tractar i que van en detriment del valor que té tenir ben contractades les assegurances patrimonials i personals de qualsevol empresa o persona particular.

Bé, doncs ara podem tenir al nostre abast el Primer Diccionario de Términos COMPRENSIBLES amb una proposta de canvi per fer-los més comprensibles, que ha publicat UNESPA Asociación Empresarial del Seguro. S'hi ha identificat els termes més complexos buscant aquells sinònims o breus explicacions que puguin fer-los més comprensibles.

El diccionari pretén donar més Claredat i Transparència i a nosaltres ens plau poder-ho compartir amb els nostres clients i qualsevol altra persona que tingui interès en això.

Desitgem que us sigui entretingut i útil i per a qualsevol dubte no deixeu de preguntar-nos.

0
0
0
s2smodern

9 DRACMA, SL
c/Igualada, 54
Vilafranca del Penedès
T - 93 892 16 50
F - 93 892 03 51
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account