NOVETATS FISCALS DESEMBRE 2016

A començament de desembre s’han publicat canvis fiscals per augmentar la recaptació de l'Agència Tributària. Considerem les més rellevants les següents:

Amb caràcter retroactiu des de l’ú de gener de 2016 per l’Impost sobre Societats, a aplicar a les empreses que facturin més de 20 milions d'euros a l'any:

 

-  Es limita la possibilitat de compensar pèrdues d’exercicis anteriors: Si la facturació està entre 20 i 60 milions es podrà desgravar un màxim del 50% de la base imposable de l’any de les pèrdues anteriors. Si la facturació és superior a 60 milions només es podrà desgravar un 25% de les pèrdues anteriors. En tot cas es poden desgravar en l’exercici el 100% de bases negatives fins a un milió d’euros per any.

- La deducció per deteriorament de crèdits amb tercers es que fins ara es limitava al 70% de la base imposable ara s’apliquen també els límits del paràgraf anterior del 50% i 25%.

- Nou límit per l’aplicació de deduccions per doble imposició (nacional o internacional), que es fixa en el 50% de la quota íntegra.

- S’aprova un mecanisme de reversió mínima, en un termini de 5 anys, dels deterioraments de participacions deduïts abans de 2013 i que ara ja no són deduïbles (si es va dotar una provisió per deteriorament abans del 2013 ara s’haurà de revertir linealment en 5 anys, encara que no s’hagin revaloritzat els valors depreciats)

 A partir de gener 2017

- L’impost sobre el patrimoni es prorroga un altre any, ho sigui que al 2017 també s’haurà de declarar per aquest concepte.

-  S’elimina la possibilitat de poder ajornar els pagaments fraccionats de l’impost sobre societats, les liquidacions fermes d’hisenda prèviament sotmeses o els impostos repercutits com ara l’IVA (excepte per les quotes repercutides no cobrades)

- Es restringeix la possibilitat de deduir a l’impost sobre societats de les pèrdues derivades de la transmissió de determinades participacions. (que es tracti de participacions que si tinguessin rendes positives quedarien exemptes)

A part de les novetats anteriors, com a mesura per augmentar el control tributari, a partir de l’ú de juliol de 2017 s'aplicarà un nou règim de subministrament immediat d’informació de l’IVA: 

S’obliga a les empreses que facin la declaració d’IVA mensual a presentar els  registres de factures per via electrònica. Cada 8 dies al 2017 i cada 4 dies a partir del 2018. Aquest sistema exonerarà a aquestes empreses de presentar els models 340 i 347. 

0
0
0
s2smodern

9 DRACMA, SL
c/Igualada, 54
Vilafranca del Penedès
T - 93 892 16 50
F - 93 892 03 51
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account