Viatges de negoci i tecnologia (II): ... però hi ha riscos, i no en som conscients, encara

Viatges de negoci i tecnologia (II): ... però hi ha riscos, i no en som conscients, encara

En l'anterior post, Viatges de negocis i tecnologia (I), comentàvem la profunda transformació que han sofert els viatges de negocis amb l’arribada i implantació dels últims avenços tecnològics. Han arribat els viatges de negocis intel·ligents, uns viatges on la tecnologia ens ajuda en totes i cadascuna de les fases del mateix fent-nos el viatge més fàcil i sobretot més productiu.

iot 3404892 1920

Es va explicar tres de les tecnologies i aplicacions més innovadores, intel·ligència artificial, blockchain i chatbots amb exemples pràctics de com s'havien incorporat en alguna de les fases d'un viatge de negocis.

I avançàvem que en aquesta segona part parlaríem del concepte que ha arribat per canviar-ho tot, i segons alguns experts, per canviar-nos a nosaltres mateixos. Es tracta del Internet of Things o Internet de les coses.

Veiem doncs de què estem parlant de com canviarà tot l’escenari, inclòs el relacionat amb els  viatges de negocis.

L'expressió anglosaxona Internet of Things, o abreviat com IoT, és un concepte que es defineix, o millor dit, es refereix a una interconnexió digital d'objectes amb Internet. O dit d’una altra manera, la interconnexió de diferents dispositius de manera digital.

Kevin Ashton, el 1999, a l'Auto-ID Center del Massachusetts Institute of Technology va ser el primer en proposar el terme en el marc d’unes investigacions sobre tecnologia de sensors i identificació per radiofreqüències.

Continuar llegint

Reconeixement al bon producte i la feina ben feta

El passat 5 de novembre, en un acte obert al públic on ens vam atansar al Museu Marítim de les Drassanes Reials de Barcelona, amb gran alegria vam saludar i felicitar al Sr. Antoni Mata Casanovas, ànima mater del celler RECAREDO Mata Casanovas, que juntament amb la seva família, elaboren vins i caves d’altíssima qualitat, pels que han fet molts viatges arreu del món.

20181105 134202

El motiu de la nostra felicitació va ser pel premi rebut entre els millors monovarietals de Catalunya al millor escumós de la Guia de Vins de Catalunya 2019 per el Paratge Turó de'n Mota de Recaredo Brut Nature Gran reserva 2004.

Continuar llegint

BLOCKCHAIN, el diner, passat, present i futur

BLOCKCHAIN, un viatge per la història monetària amb la tecnologia més disruptiva que ha existit mai, va ser la ponència que ahir vespre al restaurant Ceferino de Vilanova i la Geltrú ens va donar el Sr. Anton Gasol, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya en el quart Sopar-Col·loqui del GREC, Grup d'Estudis Econòmics de la FEGP Federació Empresarial del Gran Penedès. Un plaer presentar-lo i escoltar-lo.IMG 20181031 WA0002 

Ens va explicar que Blockchain és la tecnologia que Satoshi Nakamoto, un personatge anònim, va definir per crear la moneda virtual Bitcoin. Ja al 2008 Nakamoto va descriure en un article, un sistema persona a persona, peer-to-peer (P2P) de diner digital, fins que al gener del 2009 va fer el llançament inicial d’aquesta criptomoneda pionera. Gasol ens va donar tota mena de detalls de la seva evolució i elogis que va rebre el seu inventor, entre ells el premi a la Innovació de The Economist al octubre del 2015. Que van qualificar com una invenció Sense Límits que podria alterar radicalment el sistema financer internacional, eliminant la necessitat de tercers de confiança com els banc centrals, en la transmissió del diner, abaratint el seu cost i podria atraure a aquells que defensen la privacitat. Nominat i rebutjat al Premi Nobel d'Economia 2016 degut a no voler sortir de l’anonimat.

Blockchain farà de les transaccions el que Internet va fer amb la informació. Estem entrant en l’era de l’Internet de Valor. Revistes de gran prestigi com la MIT Technology Review i la Harvard Business Review diuen que aquesta tecnologia serà la segona revolució digital i la qualifiquen com la revolució silenciosa. Des del 2009 que va aparèixer, el blockchain o “cadena de blocs”, donarà un nou patró econòmic basat en la descentralització de la confiança, amb la que tots podrem intercanviar bens i serveis sense necessitat de tercers.

Continuar llegint

Viatges de negocis i tecnologia (I) Tot progressa molt ràpid...

Fa poc, menys del que som conscients, els viatges de negocis eren radicalment diferents. Ho recordem ara i ens sembla mentida com podíem arribar a tancar tractes sense disposar d'un telèfon mòbil o una taula.POST 02 imatge05

Eren viatges de negocis a la tecnologia, tal com l'entenem ara, tenia una presència adequada a l'època. És a dir, mínim. No cal posar molts exemples. Amb un en tindrem prou.

No hi havia telèfons mòbils i entre altres coses la planificació era més important i la improvisació era un risc, un risc molt present. Una reunió cancel·lada sense la possibilitat d’ avisar podia portar conseqüències. Canviar l’hora de la mateixa podia ser tant difícil com la conjunció dels planetes. Les comunicacions eren lentes, menys eficients. Tot era diferent, evidentment.

Però els darrers anys, la irrupció de les noves tecnologies, les comunicacions globals, la mobilitat i els dispositius intel·ligents han vingut a revolucionar, cap a millor, els viatges de negocis. Tot s’ha transformat .

Hem convertit els viatges de negocis en viatges intel·ligents.

I es que els viatges de negocis evolucionen influïts cada cop més per una tecnologia que progressa de forma accelerada, de forma desbocada millor dit. Conceptes com biomètrica, intel·ligència artificial, wearables, smart phones, realitat virtual i realitat augmentada, i molts altres els començarem a veure de forma freqüent, en la pràctica, en el transcurs d’un viatges de negocis. Tant des del punt de vista del propi empresari o treballador que fa el viatge, com en la pròpia gestió del viatge des de l'empresa.

I quines són aquestes tecnologies? Què en podem esperar? Quins riscos podem córrer?

Continuar llegint

logo blanc

9 DRACMA, SL
c/Igualada, 54
Vilafranca del Penedès
T - 93 892 16 50 - F - 93 892 03 51
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account